DIRECT BESTELLEN

Veelgestelde vragen

Hier vindt je een lijst met antwoorden van de veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen.
Hoe machtig ik de rijschool voor het aanvragen van mijn toets en/of examen?
Voordat we je toets en examen aan kunnen vragen bij het CBR moet je ons een machtiging geven, dit doe je via de website van het CBR. Onze rijschool code is : 5044Z6 https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto/je-rijschool-machtigen.htm
Waar koop ik de gezondheidsverklaring?
Voordat we je toets en examen aan kunnen vragen bij het CBR moet je een goedgekeurde gezondheidsverklaring hebben. De verklaring vraag je aan op de website van het CBR met je digiD en het CBR brengt hier €41 voor in rekening. https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm
Kan ik op een andere locatie opgehaald worden?
We halen je standaard bij je opgegeven thuis adres op. Het is echter geen probleem om je ergens anders op te halen, mits je dat op tijd aangeeft en het in de regio is. Denk bijvoorbeeld aan Station Leiden Centraal.
Waarom zit er standaard een tussentijdse toets in het pakket?
Wat is een tussentijdse toets? Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. We merken dat het slagingspercentage aanzienlijk hoger is na het afnemen van de toets omdat de leerling dan beter voorbereid is. Hoewel we het ten zeerste aanbevelen ben je natuurlijk niet verplicht om de tussentijdse toets af te nemen. Mocht je dit niet willen, maar je hebt hiervoor wel in je pakket betaald, krijg je het bedrag van de toets teruggestort.

Wat houdt een faalangstexamen in?
Het faalangstexamen kan tegen een meerprijs aan ieder pakket toegevoegd worden. Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen. Hoe vraag ik een faalangstexamen aan? Een faalangstexamen vraag je aan via de rijschool. Die reserveert het faalangstexamen voor jou bij het CBR. Je moet wel geslaagd zijn voor je theorie. Hoe gaat het faalangstexamen? Voor het faalangstexamen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die het gewone rijexamen doen. En het faalangstexamen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.
Autorijschool van der Plas

Autorijschool van der Plas

Diana antwoordt meestal binnen een uur.

Ik ben momenteel offline

Autorijschool van der Plas
Hallo 👋
Klik hieronder om een bericht te sturen op WhatsApp.
WhatsApp